همه چیز درباره دوزسوم واکسن کرونا
واکسن های کرونا با ایجاد ایمنی در برابر ویروس به طور قابل توجهی باعث کاهش پیشرفت بیماری شده است، اما اخیرا اخباری مبنی بر کاهش ایمنی بدن پس از گذشت چند ماه از زدن واکسن دوز اول و دوم ضرورت نیاز به تزریق دوزسوم واکسن به گوش می رسد. مطالعات نشان داده است کسانی که دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند شدت بیماری و مرگ ومیر به ترتیب 92 و 81 درصد درآنها کمترشده است. دراین مقاله با دارودراگ همراه باشید تا درباره دوزسوم واکسن کرونا اطلاعات بیشتری دراختیارتان قراردهیم.
چه کسانی باید دوزسوم واکسن کرونا را دریافت کنند؟
با توجه به شیوع کرونا دلتا، نوع جهش یافته ویروس کرونا و احتمال اینکه اثرواکسن ها به مرور زمان دربدن محو می شوند نگرانی هایی ایجاد شده که برخی کشورها از جمله کشور آلمان قبل از کشورهای دیگرتصمیم به تزریق دوزسوم واکسن کرونا گرفتند و بسیاری از کشورهای دیگر دوزسوم واکسن کرونا را به شهروندان خود ارائه داده اند.
افرادی که از نوبت دوم واکسن آنها حداقل 5 و یا 6 ماه گذشته است و جز گروه های پرخطر هستند باید دوزسوم واکسن کرونا را دریافت کنند.
از جمله افرادی که باید دوز سوم را دریافت کنند به این موارد اشاره می کنیم:
- کادر درمان و افرادی که در مراکز بهداشت و مراقبت کار می کنند.
- افراد بالای 50 سال
- افراد 16 سال به بالا که دارای بیماری خاص هستند و نقص ایمنی دارند ممکن است در معرض ابتلا به کرونای شدید قرارگیرند.
- زنان باردار
باقی افراد درصورتی که این افراد واکسنشان را دریافت کردند و حدود 5 ماه از دوزدوم واکسن گذشت می توانند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و دوزسوم واکسن کرونا را تزریق نمایند. البته نوع سوم واکسنی که تزریق می شود بستگی به نوع واکس نوبت اول و دوم دارد. عضو ستاد مبارزه با کرونا دکتر مسعود مردانی در گفت و گو با دارودراگ اظهار داشت: افرادی که واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک در نوبت اول ودوم زده اند برای دوزسوم نیز همین واکسن را تزریق کنند در صورت عدم دسترسی باید کووپارس یا استراکوژن دریافت نمایند.
دوزسوم کرونا چه فایده ای دارد؟
واکسیناسیون در مراحل نخست بخصوص مرحله اول سلول های ایمنی در بدن ایجاد می کند در نتیجه سطح پادتن افزایش می یابد؛ اما این روند پس از مدتی رو به کاهش می رود و ازسطح پادتن می کاهد. گرچه از بخش کمی از لنفوسیت های «بی و تی» دستگاه ایمنی بدن باقی می مانند تا در صورت مشاهده عوامل بیماری زا از بدن مراقبت کنند.
با تزریق دوزسوم واکس کرونا لنفوسیت های «بی» در بدن افزایش می یابد. این لنفوسیت ها به غدد لنفاوی می روند و درآنجا جهش می یابند و در ادامه پادتن ها را در مقابل عوامل بیماری زا و ویروس کووید19 ایمن می سازند. کسانی که دوزسوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند به مراتب مقدار لنفوسیت های«بی» بسیار بیشتراز کسانی است که آن را دریافت نکرده اند.
گزارشات حاکی از آن است احتمال شیوع سویه تازه ای به اسم «اومیکرون» که در آفریقا دیده شده است در حال گسترش می باشد به همین خاطر کمیته علمی کشوری ستاد مقابله با کرونا مصوبه دریافت دزسوم یا همان دزبوستر را برای گروه های سنی ابلاغ کرده است.
برای دوزسوم واکسن کرونا چه واکسنی بزنیم؟
به گزارش دارودراگ در این روزها دوباره پای افراد سالخورده به مراکز بهداشت برای دریافت دوزسوم واکسن کرونا باز شده است. شاید این سوال ذهن همه ی ما را درگیر کند که چه نوع واکسنی برای دوزسوم بزنیم؟ یا چه موقع واکسن مرحله سوم را بزنیم؟
دکتر مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله باکرونا افزود: کسانی که واکسن برکت و بهارات در دو دوز تزریق کرده اند برای دوزسوم آسترازنکا یا کووپارس تزریق کنند.
مردانی افزود: افرادی که واکسن سینوفارم تزریق کرده اند بدلیل اینکه ایمنی بخشی و تولید آنتی بادی آن در بدن پایین تراست باید برای دوزسوم از واکسن آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند.
وی تصریح کرد: واکسن های برکت، سینوفارم و بهارات از نوع ویروس غیرفعال هستند و افرادی که چهار ماه از تزریق دوزدوم آن ها گذشته است می توانند اقدام به تزریق دوزسوم واکسن کرونا نمایند.
کسانی که واکسن آسترازنکا در نوبت اول و دوم دریافت کرده اند بهتر است در مرحله سوم نیز ازآسترازنکا تزریق کنند یا ازواکسنی که از نوع وکتورویروسی هستند استفاده کنند. افرادی که بعد از تزریق آسترازنکا دچار حساسیت شده اند می توانند با نظر پزشک از واکسن های دیگر برای دوزسوم استفاده کنند.
مردانی هم چنین در ادامه اظهار داشت: هم اکنون از لحاظ کنترل بیماری کرونا در کشور وضعیت خوبی داریم اما نباید بی توجهی به رعایت شیوه نامه های بهداشتی باعث آغاز موج های دیگر کرونا شود.
عوارض جانبی دوزسوم کرونا
بروز عوارض واکسن دوزسوم کرونا به معنای ابتلا به کرونا نیست بلکه نشان می دهد سیستم ایمنی بدن به واکسن واکنش نشان داده است و خود را برای مقابله با ویروس کووید19 آماده می کند.
عوارض جانبی دوزسوم واکسن کرونا مانند همان عوارضی است که برخی ازافراد درهنگام دریافت نوبت اول و دوم این واکسن مبتلا شده اند. لذا این عوارض موقتی است و بانشانه های تب، بدن درد، درد و تورم در ناحیه تزریق، سردرد و احساس خستگی یک و یا دوروزه همراه است. افرادی که در هنگام دریافت دوزهای قبلی واکسن کرونا دچار عوارض شدیدی شده اند باید پیش از تزریق دوز سوم واکسن کرونا با پزشک مشورت کنند.
شایان ذکر است برای تشخیص علائم وجود ویروس کرونا در بدن روش هایی زیادی مانند سی تی اسکن، تست PCR، آزمایش خون و... وجود دارد که به نوبه ی خود دارای هزینه و حتی خطاهایی است؛ داروخانه آنلاین دارودراگ کیت هایی را ارائه می کند که یکی از روش های جدید برای تست ویروس کووید19 است که شما می توانید با مراجعه به سایت دارودراگ بصورت آنلاین این کیت را تهیه کرده و درب منزل براحتی دریافت نمائید.
این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.