حتی اگر کرونا گرفتهاید لازم است واکسن بزنید
هیچ کداممان دل خوشی از کووید-19 نداریم. این ویروس همهگیر که این روزها به اصلیترین عامل مرگومیر در کل دنیا تبدیل شده جان قربانیان بیشتری را نسبت به بیماریهای قلبی یا سرطان میگیرد. همهی ما چشم انتظار کشف و توزیع واکسن کرونا هستیم تا بلکه نقطهی پایانی باشد بر جولاندهی این ویروس منحوس. در ادامه با داروخانه آنلاین دارودراگ همراه باشید تا با هم به تولید این واکسن و لزوم تزریق آن حتی اگر قبلا کرونا گرفته باشیم بپردازیم.
واکسن کرونا اولین روزنه رو به دنیای پساکرونا
دانشمندان دنیا برای تولید واکسن تلاش کردهاند، تا بتوانند به خشک شدن ریشهی این بیماری کشنده کمک کنند. هفتهی گذشته، سازمان غذا و دارو (FDA)، مجوز استفادهی اضطراری (EUA) را برای اولین بار برای واکسن فایزر بایو انتک (Pfizer-BioNTech) صادر کرد.
- سازمان غذا و دارو (FDA) هفتهی گذشته مجوز استفادهی اضطراری (EUA) را برای واکسن فایزر بایو انتک (Pfizer-BioNTech) صادر کرد.
- مواردی از ابتلای مجدد به ویروس کووید-19 گزارش شده است.
- حتی اگر قبلا کرونا گرفتهاید، واکسن زدن، به جلوگیری از ابتلا به عفونت کمک میکند و خطر ابتلای مجدد به بیماری را کاهش میدهد.
- مجوز استفادهی اضطراری (EUA) توزیع سراسری این واکسن را در دنیا امکانپذیر میکند.
- واکسن کرونای فایزر برای جلوگیری از کووید-19 برای افراد بالای 16 سال ساخته شده است.
- دریافت 2 دوز از واکسن، احتمال ابتلا به کووید-19 را به شدت کاهش میدهد.
- حتی اگر کرونا گرفتهاید، دریافت واکسن به جلوگیری از عفونت کمک میکند و ریسک ابتلای مجدد به بیماری را به شدت کاهش میدهد.
دکتر Iahn Gonsenhauser، رئیس ارشد بهبود کیفیت و ایمنی بیمار در مرکز پزشکی دانشگاه وکسنر در دانشگاه ایالتی اوهایو شهر کلومبوس آمریکا، به خبرگزاریها گفته است: "ما واقعا خوشحالیم که یک ابزار ایمن و موثر در برابر کووید-19 در اختیار داریم."
ایشان گفتهاند: "ما همه را تشویق میکنیم به محض در دسترس قرار گرفتن واکسن کرونا، از فرصت دستیابی به آن بهره ببرند."
بیشتر بخوانید: شربت ضد کرونا آلرگاد
ممکن است ایمنی طبیعی کم شود
وقتی کسی به کووید-19 مبتلا میشود، سیستم ایمنی او شناسایی ویروس را یاد میگیرد و شروع به تولید آنتیبادی برای مبارزه علیه آن میکند.
اگر آن فرد جان سالم از بیماری به در ببرد، (احتمالا) بدن او تا مدتی در برابر عفونت ایمن است. با اینحال، در مورد دوام این ایمنی سوالاتی وجود دارد.
Dr. David Hirschwerk، متخصص بیماریهای عفونی Northwell Health در ماساچوست نیویورک به خبرگزاریها گفته است: "ما نمیدانیم ایمنی در برابر عفونت چه مدت باقی میماند، بنابراین ممکن است کسی که در بهار آلوده شده، الان (ماه آذر) دیگر (در برابر ویروس) مصون نباشد."
او ادامه میدهد: "کاملا منطقی است که فرد مبتلا به عفونت کووید-19 به مدت حداقل 3 تا 4 ماه مصونیت داشته باشد، اما هنوز دادههای محکمی وجود ندارد که بتواند این ادعا را ثابت کند."
ضمنا مواردی از ابتلای مجدد با ویروس ناشی از کووید-19 گزارش شده است.
واکسیناسیون میتواند منجر به افزایش ایمنی شود
واکسیناسیون میتواند ایمنی بدن را علیه کووید-19 تقویت کند.
در یک آزمایش بالینی مداوم، فایزر (Pfizer) و بایو انتک (BioNTech) واکسنشان را در افراد "با" و "بدون" سابقهی ابتلا به کرونا مورد مطالعه قرار دادند.
تحقیقات آنها تا به امروز نشان داده است، واکسن، 95 درصد در جلوگیری از کووید-19 موثر است.
یافتهها نشان دادهاند، واکسن به جلوگیری از عفونت مجدد در افرادی که قبلا در معرض ویروس بودهاند و کاهش خطر عفونت در کسانی که سابقهی ابتلا به ویروس را نداشتهاند، کمک میکند.
Dr. Miriam Smith، رئیس بخش بیماریهای عفونی در تپهی جنگل یهودیان لانگ آیلند در کوئینز نیویورک، به خبرگزاریها گفته است: "اطلاعات حاصل از آزمایش فاز 3/2 واکسن فایزر بایو انتک (Pfizer-BioNTech) نشان میدهد که واکسن در افرادی که سابقهی قبلی ابتلا به عفونت SARS-CoV-2 را داشتهاند، ایمن و احتمالا موثر است."
ایشان گفتهاند: "(این) واکسن میبایست در اختیار همهی افراد، بدون در نظر گرفتن سابقهی ابتلا به عفونت - چه بیعلامت و چه علامتدار - قرار بگیرد."
در حال حاضر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) به همهی افرادِ دارای سابقهی کووید-19 توصیه میکند، اگر میخواهند واکسن دریافت کنند، تقریبا تا 90 روز بعد از ابتلا به عفونت قبلی خود صبر کنند، سپس اینکار را انجام دهند.
گرچه تحقیقات بیشتری لازم است، با اینحال شواهد موجود نشان دادهاند، ابتلای مجدد به این ویروس، طی 90 روز پس از ابتلای اولیه به عفونت، نادر است.
طبق توصیهی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، کسی که علائم فعال کووید-19 را دارد، میبایست تا زمانیکه به طور کامل بهبود یابد صبر کند و تمام معیارهای لازم برای پایان قرنطینه را رعایت کند.
سنجش مزایا و خطرات
واکسن کووید-19 فایزر بایو انتک (19Pfizer-BioNTech COVID-) خطر عوارض جانبی هم دارد.
با اینحال، تحقیقات مداوم نشان میدهند که عوارض جانبی خفیف و کوتاهمدت هستند.
Gonsenhauser گفته است: "به طور کلی ما سوالات مربوط به مراقبتهای بهداشتی را از طریق تجزیه و تحلیل مزایا و خطرات پاسخ میدهیم."
او گفته است: "در این مورد، خطر واکنش نامطلوب نسبت به واکسن کم است، ضمنا باید بدانید با دریافت واکسن، ایمنی بدن به طرز قابل توجهی در برابر کووید ایجاد یا تقویت میشود."
همچنین ادامه میدهد: "بدین ترتیب، ما به مردم توصیه میکنیم واکسن بزنند، حتی اگر قبلا در معرض عفونت و ابتلا به کووید قرار گرفتهاند."
رایجترین عارضهی جانبی گزارش شده در ارتباط با واکسن کووید-19 فایزر بایو انتک (Pfizer-19BioNTech COVID-)، درد در اطراف محل تزریق است.
بعضی از کسانی که واکسن زدهاند، عوارض جانبی دیگری مانند خستگی، سردرد و درد عضلانی هم داشتهاند که ظرف چند روز برطرف خواهد شد.
به نظر میرسد خطر واکنش نامطلوب شدید در اثر تزریق واکسن بسیار کم باشد؛ با اینحال، خطر مواجه شدن با عوارض خطرناک در بعضی افراد نسبت به دیگران بیشتر است.
به همین خاطر، سازمان غذا و دارو (FDA) به کسانی که سابقهی واکنش آلرژیک شدید نسبت به هریک از ترکیبات سازندهی واکسن را دارند، توصیه میکند واکسن نزنند.
- برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطرات و مزایای بالقوه واکسیناسیون علیه کووید-19 با پزشک مشورت کنید.
اگر دوست دارید درباره واکسن کرونا اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، مطلب «هر آنچه باید در مورد واکسن کرونا بدانید» را هم مطالعه کنید. همچنین شما میتوانید بهترین محصولات تقویت سیستم ایمنی بدن را به صورت کاملا آنلاین از داروخانه آنلاین دارودراگ تهیه و درب منزل تحویل بگیرید.
این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.