کرم کلوتریمازول چیست؟
کرم کلوتریمازول چیست؟ این پرسشی است که احتمالا برای شما نیز پیش آمده است. بدیهی است که قبل از مصرف هر دارویی، باید با ویژگیها، عوارض و تداخلات دارویی آن به خوبی آشنا باشیم. در ادامه این مطلب، قصد داریم تا به معرفی کامل این دارو بپردازیم. لطفا توجه کنید که هدف از این مطلب، صرفا افزایش آگاهی مخاطبان است و هرگز توصیهای به مصرف یا عدم مصرف این دارو نمیکنیم.
کرم کلوتریمازول چیست؟
این کرم که خیلیها آن را پماد کلوتریمازول 1% میشناسند، یک داروی ضدقارچ قوی (مشابه داروهای آنتیبیوتیک) است که برای درمان عفونتهای پوستی ناشی از قارچ، درمان عفونت واژن، دهان، پوست، خارش شدید کشاله ران، برفک دهان، عفونت باکتریایی و عفونت قارچی حلقوی استفاده میشود. عملکرد این دارو به این صورت است که فعالیت قارچها را ضعیف کرده و با تضعیف آنها، سعی در از بین بردنشان میکند.
به عبارتی دیگر، کلوتریمازول خارجی دارویی است که با از بین بردن قارچهای عفونتزا، علائم عفونتهای پوستی را به شدت کاهش میدهد.
کلوتریمازول، دارای اشکال مختلفی است. برخی از رایجترین آنها، کرمهای پوستی، واژینال (قرص، پماد یا محلول) است:
- کرم موضعی 1%
- کلوتریمازول واژینال 2%
- محلول کلوتریمازول 1%
- لوسیون 1%
- شیاف واژینال 500 میلیگرم
- قرص واژینال 100 و 500 میلیگرم
اشکال دارویی پماد کلوتریمازول
عوارض کرم کلوتریمازول
عوارض جانبی، بخشی جدانشدنی از هر دارویی است. دقت کنید اگر آن را بنا به تشخیص پزشک مصرف میکنید، مطمئنا اثراتش بیش از عوارض جانبیاش است.
رایجترین عوارض این دارو:
- تهوع
- تب
- خارش
- سوزش
- تورم
- ترشحات بد بوی واژن (البته به شرطی که در قسمت واژینال مورد استفاده قرار گیرد).
- ناراحتی معده
- دل درد
نکته بسیار مهم
- از دیگر عوارض این دارو حساسیتهای آلرژیک مانند کهیر، تنگی نفس یا حساسیتهای شدید پوستی است؛ این عوارض گرچه نادر است ولی در صورت مشاهده، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
نحوه مصرف پماد کلوتریمازول چیست؟
مدت زمان استفاده از این دارو، به نوع عفونت بیمار بستگی دارد. برای مثال، برای عفونت قارچی واژن، توصیه میشود حداقل 2 هفته از آن استفاده کنید، حتی اگر تمامی علائم عفونت از بین رفته باشد. به طور کل، میتوان تا 4 هفته (1 ماه) از این دارو استفاده کرد.
نحوه استفاده به این صورت است که روزی 2 تا 3 بار آن را روی ناحیه آسیبدیده با دست قرار دهید. (البته توصیه بر این است که برای پاسخگویی سریعتر دارو، روزی 3 بار از دارو استفاده شود). در صورتیکه ناحیه آسیبدیده بزرگ یا دارای مو است، بهتر است از اسپری محلول کلوتریمازول استفاده شود. در صورتیکه برای درمان عفونت قارچی پای خود از این دارو استفاده میکنید، مطمئن شوید تا پاهایتان به خصوص لای انگشتان کاملا تمیز و خشک باشد.
کاربردهای کرم کلوتریمازول چیست؟
از این پماد برای درمان انواع عفونتهای پوستی، مانند عفونت پای ورزشکاران، کرمهای حلقوی، عفونت قارچی ورسیکالر (نوعی عفونت که باعث روشن یا تیره شدن پوست گردن، قفسه سینه، دست یا پا میشود)، عفونتهای قارچی کاندیدیازس استفاده میشود.
کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونتهای قارچی واژن
عفونت قارچی واژن، یکی از بیماریهایی است که سبب التهاب و خارش شدید در قسمت واژن میشود. در صورت عدم درمان، احتمال ابتلا به نازایی بسیار میشود.
علائم این بیماری به شرخ زیر است:
- سوزش شدید هنگام ادرار و عفونت ادراری
- درد شدید هنگام برقراری رابطه جنسی
- ترشحات بیبو و پنیری شکل
- درد و سوزش، خارش، قرمزی و التهاب در واژن
در صورت مشاهده این علائم، سریعا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی ترشحات واژن، ممکن است کرم کلوتریمازول واژینال را به شما توصیه کند (البته به شرطیکه منشا عفونت واژینال، قارچی باشد).
نحوه مصرف در این شرایط به این صورت است:
- روزانه یک قرص حاوی 100 میلیگرم کلوتریمازول به مدت 7 روز در داخل واژن قرار داده میشود. در صورت استفاده از کرم، روزانه یک اپلیکاتور (به مدت یک هفته یا دو هفته، مطابق با نظر پزشک) در داخل واژن تزریق شود.
- در صورتیکه از کرم کلوتریمازول واژینال برای ناحیه بیرون واژن استفاده میکنید، قبل از مصرف ناحیه مورد نظر را به خوبی بشویید و خشک کنید. در آخر، دستهایتان را با آب فراوان و صابون به خوبی بشویید.
شما میتوانید خرید محصولات جنسی و بهداشت جنسی را از داروخانه آنلاین دارودراگ، انجام دهید.
لطفا دقت شود:
دوره درمان باید کامل انجام شود. در غیراینصورت، احتمال بازگشت بیماری وجود دارد.
کلوتریمازول واژینال در پریودی
سوالی که به دفعات پرسیده میشود این است آیا میشود از این پماد در دوران پریودی استفاده کرد. متخصصان زنان و زایمان استفاده از این دارو را در این دوران، چندان پیشنهاد نمیکنند و بیشتر تاکید میکنند پس از اتمام خونریزی مجددا از پماد استفاده شود. زیرا به دلیل باز بودن دریچه رحم، احتمال ورود آن به رحم و در نتیجه ناراحتیهای دیگر وجود دارد.
برای تقویت ناخنهای خود میتوانید از کرم کلوتریمازول استفاده کنید
کلوتریمازول برای قارچ ناخن
قارچ ناخن یک لکه زرد یا سفید رنگ زیر ناخن است که در صورت جدی نگرفتن آن، احتمال افتادن کامل ناخن وجود دارد. در صورت وجود این لکه، مشاهده خواهید کرد ناخنهایتان کاملا شکننده شده است.
در صورت ابتلا به قارچ ناخن، اگر روی ناخنهایتان لاک است، آن را پاک کنید و ناخنهاینان را خشک نگاه دارید. استفاده از کلوتریمازول برای درمان قارچ ناخن تقریبا ساده است، کافی آن را روی ناخنهای تمیز، خشک (بدون لاک یا برق ناخن) زده شود. دقت کنید دوره درمان را کامل کنید.
دقت شود که:
این کرم برای استعمال در ناحیه واژن نیست و با کلوتریمازول واژینال کاملا متفاوت است.
کلوتریمازول برای بیماری پای ورزشکار
بیماری پای ورزشکار یا تینهآپدیس (Tinea Pedis)، نوعی عفونت قارچی و مسری است که از طریق تماس کف پا با محیطهای آلوده (حوله، زمین، کفش) ایجاد میشود. گفتنی است این قارچ در محیطهای گرم و مرطوب (مانند رختکن، حمام، استخرهای عمومی) رشد میکند. علت اصلی ابتلای بسیاری از افراد به این بیماری، راه رفتن با پای پرهنه در این محیطهاست. تینهآپدیس معمولا بین انگشتان پا ایجاد میشود و در صورت بیتوجهی، تا کف و کنارههای پا پیشروی میکند.
علائم آن عبارت است از:
- احساس سوزش یا خارش در ناحیه پا و انگشتان بین آن
- پوستهپوسته شدن، خشک شدن و ترک خوردن پا
- نرم یاسفید شدن پوست بین انگشتان پا
- بوی بسیار بد پا
- ایجاد بثورات قرمز روی پا (که در نهایت پوستهپوسته میشود)
دقت کنید امکان سرایت این بیماری از کف پا به سایر نقاط بدن نیز وجود دارد، به همین خاطر است که درمان فوری آن بسیار ضروری است.
پماد کلوتریمازول برای عفونت باکتریایی یکی از بهترین راههای درمان و بهبود این بیماری است زیرا حاوی ترکیبات ضدقارچ و ضدباکتریایی است. این پماد، علاوه بر خاصیت ضدقارچیاش، به شما کمک کند تا با از بین بردن باکتریهای مزاحم در پا، از شر بوی بد پا راحت شوید. نکتهای که در اینجا مطرح است این است که استفاده این پماد همراه با دیگر کرمها یا لوسیونهای موضعی پیشنهاد نمیشود زیرا ممکن است قدرت اثربخشی دارو را کاهش دهند.
مصرف کرم کلوتریمازول در دوران بارداری
مطالعات متعدد هیچ مدرک یا سند قطعی را نشان ندادهاند که کلوتریمازول خارجی میتواند به جنین آسیب برساند یا منجر به زایمان زودرس یا تولد نوزاد کموزن شود. ولی در صورتیکه این کرم در واژن هنگام زایمان طبیعی وجود داشته باشد، برخورد جنین با آن، میتواند سبب بیماری برفک دهانی وی شود. برفک دهانی بیماری چندان جدی نیست و به سادگی درمان میشود. با اینحال، بهتر است پزشکتان در جریان باشد.
مصرف کلوتریمازول برای مادران شیرده
مطالعات نشان دادهاند مصرف کلوتریمازول در دوران شیردهی کاملا بیخطر است. اگر کودک شما مبتلا به برفک دهان است، پس از هربار شیردهی به نوزاد، این کرم را روی نوک پستان و اطراف آن بمالید تا این بیماری به شما سرایت نکند.
کلوتریمازول بتامتازون لوسیون موضعی
کلوتریمازول در ترکیب با بتامتازون، ترکیب دارویی کورتیکواستروئید قوی و یک داروی ضدقارچ آزول است که برای درمان عفونتهای قارچی ملایم (با خارش) استفاده میشود.
مکانیسم اثر این دارو به این صورت است که با آسیبرساندن به غشای سلولی قارچ و مهار بیوسنتز ارگوسترول، آن را تضعیف و مهار میکند. ارگوسترول، یکی از اجزای تشکیلدهنده مهم و ضروری غشا سلولی قارچ است. در صورت مهار کلی یا جزئی سنتز ارگوسترول، سلول دیگر قادر به ساخت غشا سلولی سالم و فعال و در نتیجه رشد و فعالیت نخواهد بود. پس با مهار سریع سنتز آن، به خوبی مانع از رشد و فعالیت قارچ در بدن جلوگیری کرد.
گفتنی است تاکنون تداخلات دارویی در خصوص این داروی ترکیبی گزارش نشده است.
در آخر
برای تهیه کلوتریمازول واژینال یا هر نوع دیگر از داروی کلوتریمازول به صورت آنلاین، میتوانید به دارودارگ مراجعه کنید. در داروخانه آنلاین دارودارگ میتوانید انواع قرصها و داروهای بدون نسخه را به صورت آنلاین خریداری کنید و آن را درب منزل خود دریافت کنید.
این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.