
داروهای ضد سرفه را بیشتر بشناسید
سرفهّای بیامان و تمام نشدنی هنگام بیماریهای مختلف میتواند بسیار آزاردهنده باشد، مخصوصا اگر با درد همراه باشد و خواب شب را هم مختل کند. راههای زیادی برای تسکین گلو در این موارد وجود دارد و درمان دارویی هم برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد. تعداد زیادی از انواع داروهای ضد سرفه از شربت گرفته تا قرص وجود دارد، به طوری که ممکن است انتخاب از میانها کار سختی به نظر برسد. در این مقاله از داروخانه آنلاین دارودراگ با انواع داروهای ضد سرفه و موارد استفاده از آنها آشنا میشویم.
انواع داروهای ضد سرفه
چندین گزینه بدون نسخه و بانسخه برای سرفههای کوتاه مدت یا حاد وجود دارد. برای شروع، بهتر است این را بدانیم که سرفهها اصولا به دو نوع سرفه خشک و سرفهتر یا خلطدار تقسیم میشوند. به سرفه خشک سرفه غیرمولد و به سرفه تر سرفه مولد هم گفته میشود و یکی از پارامترهای مهم هنگام انتخاب داروهای ضد سرفه نیز همین نوع سرفه است. از مهمترین داروهای ضد سرفه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
داروهای سرکوب کننده سرفه
برای سرفههای خشک و تحریک کننده، ممکن است با دکسترومتورفان، یک سرکوب کننده سرفه، تسکین پیدا کنید. این نوع داروها رفلکس سرفه را مسدود میکنند و میتوانند با کاهش دفعات و شدت سرفه به خواب راحتتر نیز کمک کنند.
درمان سرفههای مکرر
این نکته را فراموش نکنید که در صورتی که سرفه تر یا سرفه مولد دارید نباید از داروهای سرکوب کننده سرفه استفاده کنید. زیرا در این جالت میتوان گفت بدن شما در حال پاکسازی است و با این کار این پاک سازی را متوقف میکنید. این کار نه تنها سبب بهبودی سریعتر شما نمی شود، بلکه ممکن است باعث شود دوره بیماری شما طولانیتر هم بشود.
-
داروهای خلط آور
برای سرفههای مولد و تر همراه با احتقان قفسه سینه، خلطآورهایی مانند گایافنزین میتوانند به رقیق شدن مخاط کمک کنند تا بتوانید راحت تر سرفه کنید و خلط را از گلوی خود خارج نمایید. این نوع داروها در واقع با نام اکسپکتورانت نیز شناخته میشوند. این رقیق شدن خلط نه تنها باعث میشود راحتتر سرفه کرده و کمتر حس خفگی داشته باشید، بلکه کمک میکند تا پاکسازی بدن نیز راحتتر و با سرعت بیشتری انجام شود. البته در کنار این کار میتوانید مایعات و آب بیشتری مصرف کنید تا از این طریق هم خروج خلط از گلو را راحتتر کنید.
-
آنتی هیستامینها
آنتی هستامینها هم میتوانند در مواردی جزو داروهای ضد سرفه محسوب شوند و روی این قضیه تاثیرگذار باشند. این موارد محدودند به مواقعی که دچار آلرژی و تب شده باشید. در چنین مواردی معمولا گلو خشک میشود و همین هم میتواند سبب سرفه شود که آنتی هیستامین میتواند آن را به خوبی رفع کند.
بیشتر بخوانید: قویترین داروی گیاهی ضد سرفه
آنتی هیستامینها
در این مورد به خصوص، آنتی هیستامینهای نسل قدیمی مانند بنادریل (دیفن هیدرامین) نسبت به داروهای جدیدتر مانند کلاریتین یا زیرتک برای سرفه موثرتر هستند. البته این نکته را در نظر بگیرید که بنادریل سبب خواب آلودگی هم میشود، بنابراین در عین این که هنگام خواب میتواند کمک کننده باشد، شاید گزینه مناسبی برای مصرف حین روز نباشد.
-
داروهای ضد احتقان
آیا گرفتگی بینی و فشار سینوسی باعث سرفه شما میشود؟ در چنین مواردی یک داروی ضد احتقان مانند سودوافدرین یا فنیل افرین (که به عنوان اسپری بینی مصرف میشود)، ممکن است از داروهای ضد سرفه خوب باشد. وقتی گرفتگی بینی دارید و بینی در حال تخلیه است، هدف پاکسازی سینوسهاست تا این احتقان از بینی خارج شود و به گلو تخلیه نشود. این داروهای ضد سرفه میتوانند به از بین بردن احتقان، برخی از تحریکات ناشی از سرفه را کاهش میدهند و آرامش بیشتری خواهید داشت.
البته اگر فشار خون بالا دارید باید مراقب داروهای ضد احتقان باشید. این نوع داروهای ضد سرفه ممکن است باعث افزایش فشار خون شوند. البته این مورد جزو اثرات جانبی بوده و ممکن است برای هر کسی پیش نیاید، اما به هر حال بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
-
داروهای ترکیبی
اگر ترکیبی از علائم را تجربه میکنید و در صورت نیاز، ممکن است پزشک شما داروهای ضد سرفه ترکیبی را تجویز کند که حاوی چند ماده موثره مختلف برای تسکین سرفهها هستند. این داروها ممکن است داروهای ضد احتقان، آنتی هیستامینها، خلط آورها و یا سرکوبکنندههای سرفه را برای درمان علائم متعدد ترکیب کنند.
شربت ضد سرفه
دقت کنید که چنین داروهایی لزوما گزینه مناسب برای شما نیستند، زیرا اگر چند علامت را نداشته باشید ممکن است با عوارض جانبی ناخواستهای رو به رو شوید.
-
داروی سرفه با نسخه
در برخی موارد، پزشکان ممکن است شربت سرفه کدئین را تجویز کنند، به خصوص اگر در خواب شبانه مشکل زیادی دارید. همانطور که میدانید کدئین بیشتر از دکسترومتورفان باعث خواب آلودگی میشود. یکی دیگر از گزینه های تجویز شده بنزونات است که به بی حس کردن تحریکات گلو کمک میکند که باعث سرفه میشود. پزشکان همچنین گاهی اوقات و در مواقع وخیمتر ممکن است داروی استنشاقی آلبوترول تجویز کنند که معمولا برای برای کاهش سرفه ناشی از آسم یا مشکلات ریوی به کار میروند.
داروهای با نسخه
-
درمانهای غیرپزشکی
خیلی اوقات ممکن است وضعیت آنقدر وخیم نباشد که نیازی به دارو داشته باشید یا این که با وجود استفاده از دارو، همچنان به اندازه کافی راحت نیستید. در این جور مواقع میتوانید راههای دیگری مانند قطرههای سرفه غیردارویی، اسپریهای بینی نمکی، شستشوی بینی و درمانهای موضعی مانند پماد ویکس را امتحان کنید. این گزینهها اگر چه علت اصلی سرفه شما را برطرف نمیکنند، اما میتوانند درد و حساسیت گلو را تسکین دهند و به شما کمک میکنند دوره بیماری را راحتتر طی کنید. در کنار اینها درمانهای خانگی و گیاهی هم وجود دارد که ممکن است برای تسکین سرفه آزاردهنده ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا موثر باشد.
-
ریشه گل ختمی
ریشه ختمی سابقه طولانی به عنوان یک داروی ضد سرفه در طب سنتی دارد و در خیلی از داروهای گیاهی هم از آن استفاده میشود. حتی مشاهده شده قرصها و شربتهای حاوی این عصاره حتی به فاصله دقایقی بعد از مصرف هم میتوانند اثر خود را بگذارند.
-
عسل
عسل ممکن است در مورد دفعات سرفه و شدت سرفه موثر باشد. حل کردن یک قاشق چایخوری عسل در چای یا آب داغ، بهویژه در هنگام خواب، تاثیر خیلی خوبی روی تسکین گلو دارد و به کم شدن تحریک گلو کمک میکند.
-
زنجبیل
زنجبیل میتواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی سرفه عمل کند و طبق تحقیقات، نشان داده شده است که به شل شدن ماهیچههای نای کمک میکند. برای تسکین گلو میتوانید ریشه زنجبیل پوست کنده و خرد شده را در آب جوش بریزید و با آن نوعی جوشانده یا دمنوش بسازید.
-
نوشیدن مایعات و هیدراته ماندن
از آن جایی که مایعات میتوانند به رقیق شدن مخاط کمک کنند، هیدراته ماندن بخش مهمی از درمان سرفه است. وقتی صحبت از سرفههای حاد به میان میآید، میتوانید علائم آن را با استفاده از آب، سوپ مرغ و آبمیوه کمتر کنید و با تسکین گلو سرفههای دردناک کمتری را تجربه کنید.
جمع بندی
روشّهای درمانی بسیار متنوعی برای درمان سرفه وجود دارد. این که از کدام دارو و در چه فرمی استفاده کنید به نوع بیماری، نوع سرفه و شرایط بدنی شما وابسته است و با مشورت با پزشک میتوانید داروی مناسب برای خود را انتخاب کنید. در کنار داروهای ضد سرفه میتوانید از درمانهای خانگی هم برای کوتاهتر شدن دوره بیماری و تسکین گلو استفاده کنید.

این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
https://daroodrug.com/product.cfm?id=1680
https://daroodrug.com/product.cfm?id=1680
اسپری سدیم کلراید برای بینی استفاده کنید
ممنونیم که نظرت رو با دارو دراگ به اشتراک می گذاری
ممنونیم که نظرت رو با دارو دراگ به اشتراک می گذاری
ممنونیم که نظرت رو با دارو دراگ به اشتراک می گذاری
ممنونیم که نظرت رو با دارو دراگ به اشتراک می گذاری
ممنونیم که نظرت رو با دارو دراگ به اشتراک می گذاری
https://daroodrug.com/product.cfm?id=3171