راهنمای خرید مکمل برای افزایش وزن کودکان
چاقی و اضافه وزن در حال تبدیل شدن به یک اپیدمی است با این وجود کودکانی وجود دارند که در افزایش وزن دچار مشکل هستند. وزن نوزادان معمولاً در 3 تا 4 ماهگی به دو برابر وزن تولدشان میرسد اما دلایل بسیاری باعث میشود تا وزن نوزاد طبق منحنی رشد وزن گیری نکند. از جمله این دلایل سرما خوردگی است که باعث بیاشتهایی و کاهش وزن نوزاد میشود.
مشکل عدم افزایش وزن در کودکان
کاهش وزن در نوزادان نشان دهنده این است که نوزادان از رژیم غذایی خود به اندازه کافی کالری دریافت نمیکنند. توجه نکردن به رژیم غذایی کودکان باعث میشود تا بعد از مدتی کودک به کمبود ویتامینها، مواد معدنی و در نتیجه سوتغذیه دچار شود. بنابراین تشخیص علائم و اقدام برای درمان کم وزنی کودکان اهمیت زیادی دارد. مشورت با پزشک متخصص برای تشخیص و درمان کودک بسیار ضروری است. پزشک ممکن است تغییری در رژیم غذایی کودک داده و مکمل افزایش وزن کودکان تجویز کند.
کمبود ویتامینها و مواد معدنی، روند طبیعی رشد نوزاد را دچار اختلال میکند. بسیاری از مواد معدنی و ویتامینها در بدن ساخته نمیشوند بنابراین استفاده از مواد غذایی حاوی این مواد برای بدن ضروری است. در صورتی این مواد از مواد غذایی تأمین نشود، پزشک متخصص، مکمل افزایش وزن نوزاد را برای جبران این کمبود پیشنهاد میکند. عدم وزن گیری نوزادانی که تمایلی به شیر مادر ندارند یا کودکانی که بد غذا هستند موجب نگرانی والدین میشوند. در این موارد پزشک معمولاً استفاده از شیر خشکها و مکمل تقویتی افزایش وزن نوزادان را در از بدو تولد بلامانع میدادند. گاهی نیز ممکن است پزشک پس از 6 یا 9 ماهگی استفاده از مولتی ویتامینها را مجاز بداند. بنابراین برای مصرف مولتی ویتامین باید به پزشک مراجعه کرد.
برای افزایش وزن کودک لاغر چه کنیم؟
استفاده از غذاهای سالمی که کالری بالایی دارند، میتواند موجب افزایش وزن کودک شود. غذاهایی که موجب افزایش وزن کودک میشود از قبیل آجیل، شیر پرچرب، آبمیوه، لبنیات، میوه خشک، آووکادو، ماهیهای چرب مانند سالمون و ماهی آزاد است. وزن گیری کودک معمولاً دو یا سه بار در سنین کودکی اتفاق میافتد، این گروههای سنی در زیر توضیح داده شده است:
پیش از تولد
در صورتی که کودک پس از تولد وزن نگیرد، ممکن است بر اثر عواملی مانند زودرس بودن، نقایص مادرزادی، کوچک بودن برای سن هنگام تولد، عفونتهای پیش از تولد یا محدود شدن رشد جنین در اثر قرارگیری در معرض داروها و مواد سمی باشد.
بیشتر بخوانید: منظور از بیاشتهایی در کودکان چیست؟
6 ماه پس از تولد
عدم وزن گیری در نوزادان در این سن بر اثر عواملی از قبیل مشکلات شیر خوردن، آلرژی به شیر، مشکلات دهانی یا وجود مشکل در گلو، ناتوانی در انجام عمل مکیدن، تغذیه از شیر خشک نامناسب، بیماری فیبروز سیستیک، دفعات ناکافی شیر خوردن، بیتوجهی، تأثیر نقایص مادرزادی که بر توانایی نوزاد در شیر خوردن و هضم طبیعی است.
از 7 تا 12 ماهگی
حساسیت غذایی، انگل رودهای و مشکلات تغذیهای مانند کشمکش بین کودک و والدین برای اینکه چه چیزی بخورد یا نخورد، نخوردن غذاهای جدید و تأخیر در شروع غذاهای جامد میتواند از جمله عوامل عدم وزن گیری کودک باشد. در سنین 7 تا 12 ماهگی، والدین میتوانند از مکمل افزایش وزن کودک یک ساله برای کودک خود استفاده کنند.
بیش از 12 سال
بیماری، اختلال بلع، عدم دریافت کالری کافی یا ترکیب مناسب مواد غذایی، خوردن زیاد شیر یا آبمیوه، بیماری سلیاک، عوامل اجتماعی، مشکلات رفتاری، اختلالات تغذیهای به دلیل مشکلات حسی در کودکان همراه با اختلالات رشد (مانند اختلال اوتیسم)، حساسیتهای غذایی و استرس جدید در منزل میتواند یکی از عوامل کاهش وزن کودکان باشد.
بیشتر بخوانید: بهترین قرص های چاقی و افزایش وزن
بهترین مکملها برای افزایش وزن کودک
بهترین مکملها برای افزایش وزن، مکملهایی است که شامل 5 ماده مغذی زیر باشد:
ویتامینهای گروه ب
کمبود بعضی از ویتامینهای گروه ب مانند ویتامین B1 با کاهش اشتها همراه است. مکملهای ویتامین B حداقل حاوی ۶ ویتامین B1، B2، B3، B5، B6 و B12 است که باعث افزایش اشتها و در نهایت افزایش وزن میشود.
بیشتر بخوانید: سرماخوردگی در کودکان: علائم و روشهای درمان
آهن
کمبود آهن در بدن سبب میشود که فرد در طول روز احساس خستگی بسیار زیادی کرده و اشتهای کمتری داشته باشد. همین عامل منجر به کاهش ناگهانی وزن فرد میشود. در صورتی که فرد دچار کمبود آهن باشد ممکن است هوس غذاهای غیرعادی و ناسالم کند. همچنین کمبود آهن موجب ایجاد زخمهایی در گلو و دور دهان شده و عمل بلعیدن را مشکل میکند.
دیگر ترکیباتی که میزان کافی آن در بدن باعث افزایش وزن کودکان میشود منیزیوم، کلسیم و سایر ویتامینها است. هنگام خرید مکمل از داروخانه به ترکیبات آن دقت کنید. همچنین شما میتوانید با خرید آنلاین مکمل در وقت خود صرفه جویی کنید.
کلام آخر
کاهش وزن کودک و نوزاد حاکی از آن است که کودک کالری لازم از رژیم غذایی دریافت نکرده و با کمبود مواد مغذی روبهروست. عدم رسیدگی به این مشکل باعث اختلالات رشدی شده و سلامت بدن کودک را تهدید میکند. بنابراین والدین باید با پزشک متخصص کودک مشورت کرده و برای تشخیص علل و معالجه آن اقدام کنند. پزشک متخصص معمولاً در رژیم غذایی کودکان تغییرات ایجاد کرده و در صورت لزوم مکملها و ویتامین تجویز میکنند. شما میتوانید این مکملها و داروهای مورد نیاز خود را از داروخانه آنلاین خریداری کنید.
این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.