راهکار درمانی برای خر و پف
خر و پف از آزار دهندهترین مشکلات حین خواب است. دلیل خر و پف میتواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد. گاهی ممکن است خر و پف به دلیل وجود بیماری حاد مغزی باشد. اما این بیماری نیز مانند تمامی بیماریهای دیگر قابل درمان است و میتوانید با انجام کارهای زیادی، خود و دیگران را از شنیدن صدای آزاردهنده خلاص کنید. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین دارودراگ همراه ما باشید تا با راهکار درمانی خر و پف آشنا شویم.
چرا مردم خر و پف میکنند؟
اگر خر و پف میکنید، شما تنها نیستید: تقریبا نصف بزرگسالان خر و پف میکنند. این اتفاق وقتی رخ میدهد که موقع نفس کشیدن در خواب، هوا (به جای گردش آزادانه در بینی و دهان) از گلو عبور میکند؛ این مسئله باعث میشود بافتهای شُل داخل گلو به لرزش در بیایند و صدای خشن و آزاردهندهی خر و پف را ایجاد کنند.
خر و پف میتواند علاوه بر خواب خودتان، خواب همسرتان را هم مختل کند. گرچه، حتی اگر اذیتتان نکند هم وضعیتی نیست که نادیده گرفته شود؛ خر و پف میتواند نشانهی یک مشکل جدی در سلامت (از جمله موارد زیر) باشد:
- آپنه انسدادی خواب (انسداد مجاری تنفسی)
- چاقی
- مشکلات مربوط به ساختار دهان، بینی یا گلو
- کمخوابی
در بعضی موارد هم خر و پف در اثر خوابیدن روی کمر یا نوشیدن الکل در زمان نزدیک به خواب ایجاد میشود.
راهکار درمانی برای خر و پف
برای درمان خر و پف بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا بعد از معاینهی کامل و تشخیص علت اصلی، درمان لازم را برای شما تجویز کند.
خر و پفهای ایجاد شده در اثر عوامل خوش خیم (مانند وضعیت خواب) به راحتی با درمانهای خانگی قابل درمان هستند.
در این بخش با 15 راهکار خانگی موثر در درمان خر و پف و علل متعدد آن آشنا خواهید شد:
اگر اضافه وزن دارید، لاغر کنید
اینکار به کاهش تعداد/اندازه بافتهای داخل گلو (که ممکن است عامل خر و پف باشند) کمک خواهد کرد. شما میتوانید با کم کردن مقدار کالری مصرفی (از طریق کم کردن حجم وعدههای غذایی و خوردن غذاهای سالم) لاغر شوید. هر روز بطور منظم ورزش کنید. در صورت لزوم از یک پزشک یا متخصص تغذیه کمک بگیرید.
به پهلو بخوابید
گاهی اوقات خوابیدن روی کمر باعث میشود زبان به سمت عقب گلو حرکت کند، که تا حدودی گردش هوا از طریق گلو را مسدود میکند. ممکن است تمام آنچه که برای بهبود جریان هوا و کاهش یا متوقف کردن خر و پف نیاز دارید، خوابیدن به پهلو باشد.
سَر تخت خود را بالا ببرید
بالا بردن سَر تخت (حدود 10 سانتی متر) با باز کردن راههای تنفسی، به کاهش خر و پف کمک میکند.
از نازال استریپ (دیلاتور بینی) یا گیرهی خر و پف استفاده کنید
قرار دادن چسب نازال استریپ روی پل بینی به افزایش فضای مجرای بینی کمک میکند. اینکار میتواند با بهبود تنفس، خر و پف را کاهش دهد یا بهطور کامل رفع کند.
همچنین میتوانید از دیلاتور بینی استفاده کنید. این وسیله یک گیرهی سفت است که از طریق سوراخهای بینی در بالای بینی قرار میگیرد. گیرهی خر و پف مقاومت جریان هوا را کاهش میدهد و بدین ترتیب کاری میکند بتوانید بهتر نفس بکشید.
آلرژیهای مزمن را درمان کنید
آلرژیها میتوانند باعث کاهش جریان هوا از طریق بینی شوند که شما را مجبور میکند از طریق دهان نفس بکشید. این مسئله احتمال خر و پف را بالا خواهد برد. با پزشک مشورت کنید تا متوجه شوید کدام داروی آلرژی برای بهبود وضعیت شما موثرتر است.
مشکلات ساختاری داخل بینی خود را اصلاح کنید
بعضی افراد بطور مادرزادی یا به دلیل یک حادثه دچار انحراف بینی میشوند. این مسئله یک نوع ناهماهنگی مربوط به تیغهی جداکنندهی دو طرف بینی است، که جریان هوا را مسدود میکند.
انحراف بینی میتواند منجر به تنفس دهانی هنگام خواب و در نهایت خر و پف شود. ممکن است انجام جراحی بینی برای اصلاح این وضعیت ضروری باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
قبل از خواب، از مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید
حداقل از 2 ساعت قبل از خواب هیچ نوع نوشیدنی الکلی مصرف نکنید. الکل عضلات گلو را شُل میکند و بدین ترتیب منجر به خر و پف خواهد شد.
قبل از خواب از مصرف آرامبخش خودداری کنید
اگر طبق دستور پزشک آرامبخش مصرف میکنید و مشکل خر و پف دارید، در مورد سایر گزینههای درمانی نظر پزشک را جویا شوید. احتمال دارد قطع مصرف داروهای آرامبخش بتواند خر و پف شما را تسکین دهد.
سیگار کشیدن را ترک کنید
سیگار کشیدن یک عادت ناسالم است که خر و پف را تشدید میکند. در خصوص روشهای موثر در ترک سیگار (به عنوان مثال جویدن آدامس ترک سیگار) نظر پزشک را جویا شوید.
به مقدار کافی بخوابید
مطمئن شوید به مقدار مورد نیاز توصیه شده (7 تا 8 ساعت در شبانه روز) میخوابید.
از یک دستگاه داخل دهانی (oral appliance) کمک بگیرید
دستگاههای داخل دهانی به شما کمک میکنند معابر هوایی را باز نگه دارید و بدین ترتیب تنفس را برای شما راحتتر خواهند کرد و از خر و پف جلوگیری میکنند. برای سفارش چنین دستگاهی باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
از یک دستگاه سی پپ (فشار جریان هوای همواه مثبت) استفاده کنید
اگر از نظر پزشکی کاندیدای مناسبی باشید، قرار دادن ماسک هوای تحت فشار روی بینی، به باز ماندن راههای هوایی در هنگام خواب کمک میکند.
این روش درمانی (اغلب اوقات) برای درمان آپنهی انسدادی خواب توصیه میشود.
ایمپلنت پالاتال قرار دهید
این درمان که "جراحی ستون" هم نامیده میشود شامل تزریق رشتههای پلی استر رشتهای بافته شده به داخل کام نرم دهان است که باعث سفت شدن آنها و در نتیجه جلوگیری از خر و پف خواهد شد.
یو پی تری (یووُولوپالاتوفارینگوپلاستی) دریافت کنید
این نوع جراحی، بافت گلو را به امید کاهش خر و پف تنگ خواهد کرد. همچنین میتوانید از یووُولوپالاتوفارینگوپلاستی با کمک لیزر (LAUPPP) استفاده کنید که بعضی مواقع از یو پی تری (UPPP) هم موثرتر عمل میکند.
از روش تخریب بافتی رادیوفرکانسی (سومنوپلاستی) کمک بگیرید
در این روش درمانی جدید، برای کاهش خر و پف، بافت کام نرم را بوسیلهی امواج رادیویی با شدت کم، منقبض میکنند.
جمعبندی
خر و پف میتواند نشانهی یک مشکل جدی در سلامت باشد. بنابراین اگر به سلامت خود اهمیت میدهید، حتما به پزشک مراجعه کنید. لازم به ذکر است شما میتوانید در کنار درمانهای پیشنهادی ایشان، با استفاده از روشهای درمانی بالا آرامش خواب خود را باز یابید.

این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.