![](mi_news/show/1402/08/Big/710.jpg)
قرص آسنترا یا سرترالین چیست و در چه موارد مصرف می شود؟
- قرص آسنترا چیست؟
- چگونه باید آسنترا 100 را مصرف کنیم؟
- آسنترا و لاغری
- بهترین زمان مصرف قرص آسنترا ۵۰ چه زمانی است؟
- آیا جایگزینی برای مصرف قرص آسنترا وجود دارد؟
- قرص آسنترا در چه موارد مصرف میشود؟
- آیا قرص سرترالین برای زودانزالی مفید است؟
- حقایق کلیدی درباره قرص آسنترا
- بخوانید، قبل از استفاده قرص آسنترا
- عوارض قرص اسنترا
- چه داروهای دیگری بر سرترالین تأثیر میگذارند؟
افسردگی باعث ایجاد اختلال در عرصههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی میشود که هم اکنون بهعنوان چهارمین عامل اصلی بار بیماری در جهان مطرح میشود. باتوجهبه اینکه افسردگی در بعضی شرایط میتواند باعث خشونت و پرخاشگری شود همچنین برای جامعه و افراد اجتماع میتواند خطر جدی تلقی شود پس تشخیص زودهنگام و درمان صحیح و اصولی در درمان رفتارهای پرخاشگرانه و خشونتآمیز مؤثر است. این مقاله اطلاعات سودمندی در خصوص قرص آسنترا به شما میدهد.
قرص آسنترا چیست؟
آسنترا نام تجاری دارویی به نام سرترالین است و توسط کارخانه داروسازی Actoverco تحت مجوز KRKA، اسلوونی تولید میشود. قرص آسنترا یا سرترالین نوعی داروی ضدافسردگی به نام SSRI (مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین) است. این دارو برای درمان افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه و اختلال هراس استفاده میشود. معجزه آسنترا ازاینجهت است که میتواند از علائم ناخوشایندی که در برخی از بیماریهای روانی رخ میدهد را جلوگیری یا کاهش دهد. این برای کیفیت خوب زندگی برای بیماران بسیار مهم است. قرص آسنترا شادیآور است؛ زیرا سرترالین با افزایش سطح یک ماده شیمیایی تقویتکننده خلقوخو به نام سروتونین در مغز شما کار میکند.
چگونه باید آسنترا 100 را مصرف کنیم؟
قرص آسنترا یا سرترالین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعملهای روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنماهای دارو یا برگههای دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گهگاه دوز مصرفی شما را تغییر دهد.
قرص آسنترا را به طور کامل ببلعید و از خردکردن، جویدن، شکستن یا باز کردن آن خودداری کنید.
مصرف را به طور ناگهانی قطع نکنید، زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی (مانند بیقراری، گیجی، سوزنسوزنشدن یا احساس شوک الکتریکی) داشته باشید. قبل از قطع دارو از پزشک خود سؤال کنید.
در دمای اتاق کاملاً بسته و دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره افسردگی
آسنترا و لاغری
اگر این سؤال برای شما پیشآمده است که آیا آسنترا و لاغری باهم ارتباطی دارند باید گفت که این دارو جز داروهای کاهنده وزن نیست؛ ولی در افراد مختلف اثرات متفاوتی دارد. معمولاً فرد دچار تغییر وزن نمیشود؛ ولی در بعضی از افراد هم باعث کاهش یا افزایش وزن میشود. در صورت کاهش وزن غیر دلخواه میتوانید با مشورت پزشک دارویتان عوض کنید.
بهترین زمان مصرف قرص آسنترا ۵۰ چه زمانی است؟
بهترین زمان مصرف قرص آسنترا ۵۰ زمان خاصی از روز یا شب نیست؛ ولی بهتر است این دارو را با غذا یا بدون غذا، هر روز در یکزمان معین مصرف کنید.
آیا جایگزینی برای مصرف قرص آسنترا وجود دارد؟
احتمالاً سایر داروها را میتوان برای درمان بیماریهای اعصاب و روان استفاده کرد. داروهایی که بتوان جایگزین اسنترا کرد در دسترس هست و جای نگرانی نیست. به طور مثال قرص آرامبخش مود پلاس نوتراکس Nutrax Mood Plus این دارو برای کمک به مدیریت استرس و تقویت آرامش و ارتقای خلقوخو مؤثر است.
قرص آسنترا در چه موارد مصرف میشود؟
قرص آسنترا برای درمان افسردگی، حملات پانیک، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (فوبی اجتماعی) و یک نوع شدید سندرم پیش از قاعدگی (اختلال ناخوشایند پیش از قاعدگی) استفاده میشود. این دارو ممکن است خلقوخو، خواب شما را بهبود بخشد.
قرص آسنترا سطح انرژی شما را بالا میبرد و در نهایت به بازگرداندن علاقه شما به زندگی روزمره کمک میکند. ممکن است ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات پانیک را کاهش دهد. همچنین میل به انجام کارهای مکرر (اجبارهایی مانند شستن دستها، شمارش و بررسی) که در زندگی روزمره اختلال ایجاد میکنند را کاهش میدهد. سرترالین بهعنوان یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته میشود. با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاص (سروتونین) در مغز عمل میکند.
بیشتر بخوانید: 10 روش طبیعی درمان افسردگی بدون دارو
آیا قرص سرترالین برای زودانزالی مفید است؟
این یک حقیقت است که قرص سرترالین برای زودانزالی مفید است. دلیل آن این است که افسردگی، باعث انزال زودرس میشود. وقتی افسردگی را درمان کنید مشکل زودانزالی نیز برطرف میشود. البته این دارو را به طور رسمی و منحصراً برای زودانزالی تجویز نمیشود استفاده نمیشود؛ اما به طور مؤثر به طولانیتر شدن نعوظ کمک میکند.
حقایق کلیدی درباره قرص آسنترا
با مصرف مکرر این دارو 4 تا 6 هفته بعد از مصرف نتایج آن قابل مشاهده است اما بعد از 1 تا 2 هفته بعد هم نتایج مثبت آن را درک خواهید کرد.
سرترالین ممکن است باعث نتایج نادرست در آزمایش ادرار غربالگری دارویی شود. به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از این دارو استفاده میکنید.
عوارض جانبی مانند احساس بیماری، سردرد و مشکلات خواب شایع هستند. آنها معمولاً خفیف هستند و پس از چند هفته از بین میروند.
سرترالین شخصیت شما را تغییر نمیدهد، فقط به شما کمک میکند دوباره احساس کنید که خودتان هستید.
در زمان مصرف این دارو، آب گریپفروت ننوشید. آب گریپفروت میتواند میزان سرترالین را در بدن شما افزایش دهد و خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.
سرترالین بهصورت قرص عرضه میشود که فقط با نسخه در دسترس است.
بخوانید، قبل از استفاده قرص آسنترا
در تصمیمگیری برای استفاده از یک دارو، خطرات مصرف دارو باید در مقابل فواید آن سنجیده شود. این تصمیمی است که شما و پزشکتان خواهید گرفت. برای این دارو موارد زیر باید در نظر گرفته شود
آلرژی
اگر تابهحال هر گونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشتهاید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر انواع دیگری از آلرژی دارید، مانند غذاها، رنگها، مواد نگهدارنده یا حیوانات، به متخصص مراقبتهای بهداشتی خود اطلاع دهید. برای محصولات بدون نسخه، برچسب یا ترکیبات بسته را بهدقت بخوانید.
اطفال
مطالعات مناسبی در مورد ارتباط سن با اثرات سرترالین در کودکان مبتلا به افسردگی، اختلال پانیک، اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) و در کودکان کوچکتر انجام نشده است.
سالمندان
مطالعات مناسبی که تا به امروز انجام شده است، مشکلات خاص مربوط به سالمندان را نشان نداده است که سودمندی سرترالین را در افراد مسن محدود کند. بااینحال، بیماران مسن بیشتر به هیپوناترمی (کمسدیم در خون)، مشکلات کلیوی، کبدی یا قلبی مرتبط با سن مبتلا هستند که ممکن است نیاز به احتیاط و تنظیم دوز برای بیماران دریافتکننده سرترالین داشته باشد.
شیردادن
مطالعات بر روی زنان نشان میدهد که این دارو در دوران شیردهی کمترین خطر را برای نوزاد به همراه دارد.
عوارض قرص اسنترا
اگرچه ممکن است نادر باشد، برخی افراد ممکن است هنگام مصرف دارو عوارض جانبی بسیار بد و گاهی کشنده داشته باشند. اگر هر یک از علائم یا نشانههای زیر را دارید که ممکن است به یک عارضه جانبی بسیار بد مربوط باشد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید یا کمک پزشکی دریافت کنید:
علائم یک واکنش آلرژیک، مانند بثورات پوستی؛ کندوها؛ خارش؛ پوست قرمز، متورم، تاولدار یا پوستهپوستهشده با یا بدون تب؛ خسخس سینه؛ سفتی در قفسه سینه یا گلو؛ مشکل در تنفس، بلع یا صحبتکردن؛ گرفتگی صدا غیرمعمول؛ یا تورم دهان، صورت، لبها، زبان یا گلو.
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. بااینحال، بسیاری از افراد عوارض جانبی ندارند یا فقط عوارض جانبی جزئی دارند. اگر هر یک از این عوارض جانبی یا هر عارضه جانبی دیگری شما را آزار میدهد یا از بین نمیرود، با پزشک خود تماس بگیرید یا کمک پزشکی دریافت کنید:
- سرگیجه
- ناراحتی معده
- اسهال
- یبوست
- دهان خشک
- مشکل خواب
- لرزش
- احساس خستگی یا ضعف
- احساس خوابآلودگی
- تغییر در توانایی جنسی یا علاقه به رابطه جنسی.
بیشتر بخوانید: داروهای آرامش بخش و درمان افسردگی را بشناسید
چه داروهای دیگری بر سرترالین تأثیر میگذارند؟
سرترالین میتواند باعث یک مشکل جدی قلبی شود. اگر از داروهای خاصی برای عفونت، آسم، مشکلات قلبی، فشارخون بالا، افسردگی، بیماری روانی، سرطان، مالاریا یا HIV نیز استفاده کنید، خطر شما ممکن است بیشتر باشد.
قبل از مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، آلو، و غیره از پزشک خود سؤال کنید. استفاده از NSAID همراه با سرترالین ممکن است باعث کبودی یا خونریزی شما شود.
سایر داروها ممکن است با سرترالین تداخل داشته باشند، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامینها و محصولات گیاهی. در مورد سایر داروهایی که استفاده میکنید به پزشک خود بگویید.
جمعبندی
قرص آسنترا یک محصول دارویی برای افراد مبتلا به افسردگی، اختلال هراس، اختلال استرس است. پس قرص آسنترا چیست؟ قرص آسنترا چه کاربردهایی دارد؟ روش صحیح مصرف آن چیست؟ تمامی این سؤالات را با مطالعه مطالب این مقاله دریافت میکنید. علاوه بر این به شما کمک میکند تا کاربردهای قرص آسنترا را بهتر درک کنید.
![دکتر حامد مسعودی](/mi_ser/users/18-1034.jpg)
فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته داروسازی
عضو انجمن داروسازان و عضو انجمن کاندیدای قلب
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
وقتی پزشک تجویز کرده باید مصرف بشه