7 خوراکی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
خوردن برخی غذاها به قوی شدن سیستم ایمنی بدن کمک میکند. اگر دنبال راههایی هستید تا از سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونتهای دیگر جلوگیری کنید، اولین قدم رفتن به داروخانه، میوه فروشی یا عطاری محلهتان است. احتمالا فروشنده برای شما این 7 ماده خوراکی را تجویز خواهد کرد که در ادامهی این مقاله از مجله داروخانه آنلاین دارودراگ به معرفی و بررسی آنها خواهیم پرداخت.
البته یادتان باشد که هیچکدام از این مواد مصرفی به طور قطعی در درمان یا جلوگیری از بیماریها عمل نمیکنند اما میتوانند سیستم ایمنیتان را تقویت کنند تا احتمال ابتلا به بیماری در شما کمتر شود. مثلا با همهگیر شدن ویروس کرونا در جهان، بهتر است بدانید هیچ غذایی، دارویی یا سبک زندگی خاصی از ابتلای شما به این ویروس جلوگیری نمیکند؛ بلکه بهترین راه رعایت فاصله اجتماعیست. بنابراین درحال حاضر هیچ پژوهشی اثبات نمیکند که مصرف ماده غذایی خاصی بتواند انسانها را از ابتلا به این مریضی محافظت کند؛ اما برخی خوردنیها باعث قویتر شدن سیستم ایمنی بدن میشود و ریسک ابتلا به کرونا را کمتر میکند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
مرکبات
خیلی از مردم هنگام سرماخوردگی ویتامین C مصرف میکنند. چون این ویتامین به بازسازی سیستم ایمنی کمک میکند. عملکرد اصلی این ماده مغذی و حیاتی، افزایش تولید گلوبولهای سفید خون است که در مبارزه با عفونتها نقش کلیدی را ایفا میکنند. تقریبا تمام مرکبات ویتامین سی زیادی دارند و آنقدر تنوع زیادی دارند که هر کسی میتواند با توجه به سلیقه شخصی خود روزانه میوه دلخواه خود را در وعده غذایی خود مصرف کند. از مرکبات مشهور و عامه پسند میتوان به این میوهها اشاره کرد:
- گریفروت
- پرتغال
- لیمو
- نارنگی
چون بدن انسان نمیتواند این ویتامین را تولید یا ذخیره کند، برای حفظ سلامتیتان روزانه به این ویتامین نیاز دارید. مقدار روزانهی توصیه شده برای آقایان 75 میلی گرم و برای خانمها 90 میلی گرم است. همچنین بهتر است از مصرف 2000 میلی گرم در روز خودداری شود. یادتان باشد ویتامین سی میتواند به شما کمک کند تا زودتر سرماخوردگی را پشت سر بگذارید. هنوز پژوهشی مبنی بر اینکه ویتامین C در مقابله با ویروس کرونا موثر باشد، به اثبات نرسیده است.
فلفل دلمهای قرمز
اگر فکر میکنید مرکبات بیش از هر میوه یا سبزیجات دیگری، ویتامین C دارند، بهتر است کمی بیشتر دراینباره تحقیق کنید. فلفل دلمهای قرمز تقریبا 3 برابر ویتامین C (127 میلی گرم) بیشتری نسبت به پرتغال (45 میلی گرم) دارد. همچنین این ماده خوراکی منبع غنی بتا کاروتین است.
ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، به سالم ماندن پوستتان هم کمک میکند. بدن شما بتا کاروتین را به ویتامین A تبدیل میکند که این ویتامین هم برای سلامت چشمها و هم پوست بسیار مفید است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از ویتامینها و مواد معدنیست. این گیاه خوراکی ویتامین A , C و E دارد و همچنین دارای فیبر و آنتی اکسیدانهای فراوان است. بروکلین از سالمترین سبزیجاتیست که شما میتوانید در بشقاب غذاییتان از آن استفاده کنید.
بهترین راه برای نحوه مصرف بروکلی به مدت خیلی کم آن را بخار پز کنید. این کار بهترین راه برای مصرف است. پژوهشات مختلف نشان میدهد بخار پز کردن مواد غذایی باعث حفظ شدن مواد مغذی آنها میشود.
سیر
سیر تقریبا یکی از مواد اولیه اکثر غذاهای مشهور کشورهای جهان است. این گیاه کمی طعم غذا را تند میکند و برای سلامتی انسان بسیار مهم و حیاتیست. تمدنهای اولیه از سیر برای مبارزه با عفونتها استفاده میکردند. امروزه هم برای درمان آرتریت روماتوئید (روماتیسم فصلی) از آن استفاده میشود و شواهد ضعیفی نیز وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک میکند.
زنجبیل
زنجبیل هم دارو و خوراکی دیگری است که بسیاری از مردم هنگام بیماری به استفاده از آن روی میآورند. زنجبیل در کاهش دردهای بدنی، گلو درد و بیماریهای عفونی بسیار موثر است. علاوه براین، زنجبیل به کم کردن دردهای مزمن و میزا کلسترول هم کمک میکند. از زنجبیل برای تهیهی دسرهای شیرین هم استفاده میشود.
اسفناج
اسفناج تنها به خاطر ویتامین C زیادی که دارد در لیست ما قرار ندارد؛ بلکه این سبزی مقوی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و بتا کاروتین است. این دو ماده مغذی به سیستم ایمنی بدن به منظور مبارزه با عفونتها و مریضیها کمک شایانی میکند.
درست مثل کلم بروکلی، بهترین نحوه مصرف اسفناج وقتی است که بخار پز شده باشد. در اینصورت ویتامینها و مواد معدنی این ماده خوراکی حفظ شده و بهتر جذب بدن میشود. در صورت بخار پز شدن، اسید معده برای هضم غذا کمتر ترشح میشود و در نتیجه مواد معدنی بهتر و با سرعت بیشتری جذب بدن میشوند. اسید معده زیاد میتواند خواص مفید بسیار از غذاها را از بین ببرد.
ماست
به دنبال ماستهایی باشد که بر روی آن نوشته شده باشد: «حاوی باکتریهای زنده و فعال»
مثلا ماست یونانی یا پروبیوتیک دقیقا در همین دسته قرار میگیرند. این باکتریها علاوه بر بهبود گوارش، به سیستم ایمنی بدن هم برای مبارزه با بیماریها بسیار کمک کننده هستند. سعی کنید از ماستهایی استفاده کنید که حاوی مواد طعم دهنده مانند شکر یا نمک نباشد. درعوض میتوانید ظرف ماستتان را با تکه میوههای سالم و یک قاشق عسل طعم دار کنید تا هم سالم باشد و هم خواص بیشتری داشته باشد.
علاوه بر این، ماست منبع غنی ویتامین D هم است. ویتامین D تعدیل کننده سیستم ایمنی بدن و تقویتکننده سیستم دفاعی بدن مقابل بیماریهاست. حتی پژوهشهایی مبنی بر تاثیر مثبت ویتامین D در مبارزه با ویروس کرونا وجود دارد.
سخن آخر
تنوع، کلید تغذیه مناسب است. خوردن فقط یکی از این غذاها برای کمک به مبارزه با آنفولانزا یا عفونتهای دیکر کافی نیست؛ حتی اگر مدام آن را مصرف کنید. توصیه میشود به صورت متعادل از همه خوراکیهای یاد شده استفاده کنید. در غیر این صورت، فقط بیش از حد یک ویتامین واحد به بدنتان نمیرسد و خودتان را از دریافت ویتامینهای دیگر هم محروم میکنید.
اگر این مطلب برایتان کاربردی بود، پیشنهاد میکنیم مطلب «9 روش تقویت سیستم ایمنی بدن» را هم مطالعه کنید. همچنین شما میتوانید برای خرید مکمل اصل و انواع محصولات تقویت سیستم ایمنی بدن به بخش فروشگاهی داروخانه آنلاین دارودراگ مراجعه کنید و خرید خود را به صورت آنلاین انجام دهید.

این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.