با تعریق زیاد بدن چه کنیم؟
عرق کردن در طول روز، مکانیزمی کاملا نرمال، برای سرد شدن بدن است. انسانها به طور عادی در طول فعالیتها و کارهای روزانه خود، ممکن است تا حدی عرق کنند. اما در صورتی که تعریق از حد نرمال بگذرد، باید فکری به حال آن کرد. حال شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چگونه میتوانیم بدانیم که تعریق بدن ما بیش از حد است یا خیر؟ در ادامه این مطلب از مجله دارودراگ، به بررسی علل تعریق زیاد بدن و روشهای درمان این مشکل میپردازیم.
علت تعریق زیاد بدن چیست؟
عارضه تعریق زیاد بدن یا هایپرهیدروز، یکی از معضلات رایج در میان انسانها است و میتواند مشکلات و ناراحتیهای زیادی را برای افراد به وجود بیاورد. این تعریق میتواند در بخشهای مختلف بدن باشد، به طور مثال، در سنین 13 سال، تعریق بیش از حد معمولا در ناحیه کف دست و پا رخ میدهد اما در اواخر نوجوانی، تعریق بیش از حد معمولا در زیر بغل یا کف دست و پا اتفاق میافتد. در صورتی که به این مشکل اهمیتی ندهید و آن را درمان نکنید، ممکن است تا آخر عمر با دردسرهای آن همراه باشید.
تعریق زیاد بدن را میتوان به دو دسته هایپرهیدروز کانونی اولیه و ثانویه تقسیمبندی کرد. در نوع هایپرهیدروز اولیه، اعصابی که مسئول ارسال سیگنالها به غدد هستند بیش از حد فعال میشوند. استرس و عصبانیت نیز میتواند این مشکل را بیشتر کند. هیچ نوع علتی پزشکی برای این مشکل وجود ندارد و در برخی موارد نیز میتواند ارثی باشد. اما هایپرهیدروز ثانویه زمانی رخ میدهد که تعریق شدید ناشی از یک مشکل پزشکی باشد. این نوع معمولا کمتر دیده میشود و از جمله مهمترین عللهای آن نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دیابت
- مشکلات تیروئید
- گر گرفتگی یائسگی
- قند خون پایین
- برخی از انواع سرطانها
- اختلالات سیستمهای عصبی
- حمله قلبی
- برخی از داروها
- ترک اعتیاد نیز میتواند موجب تعریق زیاد بدن شود
- عفونتها
بیشتر بخوانید: ۹ روش تقویت سیستم ایمنی بدن
آیا تعریق زیاد یا کم ضرری دارد؟
هر چیزی در بدن باید در مقدار نرمال خود باشد و در صورتی افزایش و یا کاهش، میتوان عوارضی را به همراه داشته باشد. تعریق نیز از این قاعده مستثنا نیست. از مهمترین عوارض جانبی تعریق زیاد بدن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افرادی که تعریق زیادی دارند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونتهای پوستی هستند
- تعریق زیاد عوارض اجتماعی و عاطفی نیز دارد و در برخی مواقع، دستان پوشیده از عرق و لباسهای خیس، میتوانند تاثیرات بدی بر روی اهداف و جایگاه افراد در جامعه داشته باشد
آشنایی با روشهای درمان تعریق زیاد بدن
با استفاده از روشهای مختلفی میتوان تعریق زیاد بدن را کنترل کرد اما قبل از این که از این روشها استفاده کنید، باید بدانید که آیا مشکلات پزشکی باعث این امر شدهاند یا خیر؟ در صورتی که تعریق زیاد، به دلیل مشکلات زیاد بدن باشد، باید آن را درمان کرد. اما اگر علت مشخصی برای آن پیدا نشد، باید روی کنترل تعریق شدید تمرکز کنید. برخی مواقع نیاز به درمانهای ترکیبی است و حتی در صورتی که عرق کردن شما پس از درمان بهبود پیدا کرد، ممکن است دوباره تکرار شود. در ادامه برخی از روشهای کنترل تعریق زیاد بدن را بررسی میکنیم.
کنترل تعریق زیاد بدن با استفاده از دارو درمانی
برای کنترل این مشکل، میتوان از داروهای مختلفی استفاده کرد که از مهمترین آنها میتوان به داروها و یا پمادهای ضد عرق، داروهای مسدود کننده عصب، داروهای ضد افسردگی، تزریق سم بوتولیسم و... اشاره کرد. اگر این داروها نتوانند به شما کمک کنند، باید به سراغ داروها و درمانهای دیگر بروید. البته در موارد شدید نیز ممکن است پزشک عمل جراحی را برای حذف غده عرق و یا قطع اعصاب مسئول تولید بیش از حد عرق به شما پیشنهاد کند.
بیشتر بخوانید: 7 خوراکی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
تغییر سبک زندگی
استفاده از داروهای شیمیایی تنها راه برای کنترل تعریق زیاد بدن نیست و در برخی مواقع نیز میتوان با تغییر سبک زندگی آن را کنترل کرد.
- روزانه دوش بگیرید
- استفاده از ضد عرق
- از کفشها و جورابهای طبیعی استفاده کنید
- سعی کنید جورابهایتان همیشه تمیز باشند
- لباس و نوع پوششتان را با توجه به فعالیت خود انتخاب کنید
- استفاده از تکنیکهای آرامش بخش
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت دارودراگ، با بررسی علل و روشهای درمان تعریق زیاد بدن همراه شما بودیم. عرق کردن یک امر طبیعی برای تمامی انسانها است اما در صورتی که از حد نرمال خود خارج شود، میتواند تاثیرات بدی بر روی شیوه زندگی افراد داشته باشد. به همین دلیل، در صورتی که با تعریق زیاد مواجه شدید، بهتر است ابتدا به دنبال دلیل اصلی آن باشید و سپس با استفاده از روشهای مختلف آن را درمان کنید. البته دقت داشته باشید که استفاده از داروها به صورت سر خود، میتواند عوارض خاص خودش را داشته باشد. پس در صورتی که روش دارو درمانی را انتخاب کردید، بهتر است داروها را زیر نظر یک متخصص مصرف کنید.
اگر این مطلب برایتان مفید بود، پیشنهاد میکنیم مطلب «شامپو بدن یا صابون، کدام بهتر است؟» را هم مطالعه کنید. همچنین شما میتوانید انواع محصولات مراقبت از پوست را به صورت آنلاین از داروخانه آنلاین دارودراگ خریداری و درب منزل تحویل بگیرید.

این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.