معرفی بهترین قرص ضد اسهال و ضد دلپیچه
قرص ضد اسهال دارویی است که برای کاهش یا توقف اسهال (مدفوع شل) استفاده میشود. داروهای ضد اسهال بدون نسخه در اکثر داروخانهها یافت میشوند و اما برخی از داروهای ضداسهال فقط با نسخه در دسترس هستند. داروهای ضد اسهال برای شرایط حاد و غیر تهدیدکننده زندگی استفاده میشود.
همه ما میدانیم که اسهال و مشکلات گوارشی میتواند بر زندگی ما تأثیر بگذارد و شرایط کاری ما را مختل کند؛ بنابراین در وهله اول دانستن اینکه چه چیزی باعث اسهال میشود میتواند در پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد. اگر دوست دارید با راههای درمان و انواع قرص ضد اسهال آشنا شوید در ادامه با این مطلب از بلاگ داروخانه آنلاین دارودراگ، همراه باشید.
قرص ضد اسهال چگونه کار میکند؟
قرص ضد اسهال جریان مایعات و الکترولیتها را به روده شما کاهش میدهد. برخی از قرصهای ضد اسهال حرکت مایعات را در روده شما کند میکند و دفعات و حجم مدفوع شما را کاهش میدهد. از سوی دیگر، تعدادی از قرص ضد اسهال وجود دارد که التهاب روده شما را کاهش میدهد و باکتریهایی که باعث اسهال میشوند را از بین میبرد.
داروهای ضداسهال به کاهش دفعات و فوریت دفع مدفوع کمک میکنند. بااینحال، آنها علت اسهال را از بین نمیبرند و ازاینرو، بهمحض قطع داروهای ضد اسهال تا زمانی که علت زمینهای (مانند عفونت ادراری یا رودهای یا التهاب) بهدرستی درمان نشود، ممکن است اسهال رخ دهد.
تاثیرات قرص ضد اسهال
چه چیزی معمولاً باعث اسهال میشود؟
قبل از این که با انواع قرص ضد اسهال آشنا شوید درک علت اسهال میتواند به شما در جلوگیری از حملات بعدی کمک کند. این علل شایع عبارتاند از:
- مسمومیت دارویی
استفاده برخی از داروها نیز میتواند باعث ایجاد اسهال شود. این اتفاق ممکن است پس از مصرف آنتیبیوتیکها، مسکنها یا داروهای ضدسرطان رخ دهد.
- آلرژی غذایی
مصرف برخی از مواد غذایی ممکن است ایجاد اسهال کند. به طور مثال در صورت عدم تحمل لاکتوز، ممکن است اسهال از خوردن لبنیات ایجاد شود. این مورد شامل شیر، پنیر، بستنی و ماست نیز میشود. - شیرینکنندههای مصنوعی
این یک علت کمتر شناخته شده است. اما اگر به شیرینکنندههای حساس هستید، ممکن است از خوردن غذاها یا نوشیدنیهای حاوی این شیرینکنندهها اسهال شوید. شیرینکنندههای مصنوعی در نوشیدنیهای رژیمی، محصولات بدون قند، آدامسها و حتی مقداری آبنبات وجود دارد. - مشکلات گوارشی
اسهال از علائم بیماریهای گوارشی است. اگر بیماری کرون تشخیص داده شود، ممکن است مدفوع شل شده باشد. همچنین، سندرم روده تحریکپذیر میتواند باعث اجرای متناوب اسهال و یبوست شود.
مشکل اسهال
نکاتی برای جلوگیری از اسهال
اسهال ناشی از ویروس یا باکتریایی مسری است. شما میتوانید با رعایت چند نکته ساده از خود در برابر این بیماری محافظت کنید:
- شستن مکرر دستها
- ضدعفونیکردن سطحی که معمولاً لمس میشوند
- به اشتراک نگذاشتن وسایل شخصی
- اگر پس از شروع یک داروی جدید دچار اسهال شدید، از پزشک خود درباره یک داروی جایگزین یا کاهش دوز دارو خود سؤال کنید.
- شما میتوانید با پختن غذای کامل و شستن میوهها و سبزیها قبل از طبخ از خود در برابر اسهال و مشکلات گوارشی محافظت کنید. همچنین مطمئن شوید که روش صحیح شستن دستها را میشناسید.
- برای شستشوی دستهای خود از آب گرم و صابون استفاده کنید. اگر آب در دسترس نیست، از یک ضدعفونیکننده دست بر پایه الکل استفاده کنید.
- برای شناسایی آلرژیها (مثل آلرژی فصلی) یا تشخیصهای احتمالی، یک دفترچه غذایی داشته باشید و هر چیزی که میخورید را برای چند هفته یادداشت کنید. روزهایی که اسهال دارید را یادداشت کنید.
- داشتن یک دفترچه غذایی میتواند به تشخیص عدم تحمل لاکتوز یا درمان به گلوتن کمک کند. سپس میتوانید یک رژیم غذایی حذفی را امتحان کنید. غذاهای مشکوک مشکلزا را از رژیم غذایی خود حذف کنید و ببینید آیا علائم شما بهبود مییابد یا خیر.
عوارض جانبی قرص ضد اسهال چیست؟
عوارض جانبی برخی از قرصهای ضد اسهال رایج عبارتاند از:
عوارض جانبی اسهال
معرفی بهترین قرص ضد اسهال و ضد دلپیچه
اسهال یک مشکل رایج است و معمولاً چند روز طول میکشد، تا به طور قطعی درمان شود. بااینحال، قرص ضد اسهال به شما کمک میکند تا احساس بهتری داشته باشید. در ادامه فهرستی از بهترین قرص ضد اسهال و ضد دلپیچه را برای شما لیست کردهایم:
- قرص ضد اسهال ایمودیوم
قرص ضد اسهال ایمودیوم متعلق به دستهای از داروها ضداسهال است. ایمودیوم یک داروی نسخهای است که برای درمان علائم اسهال حاد، اسهال مزمن و اسهال مسافرتی استفاده میشود. ایمودیوم ممکن است بهتنهایی یا همراه با سایر داروها استفاده شود. - قرص ضد اسهال لوپرامید
لوپرامید دارویی برای درمان اسهال (آبریزش مدفوع) است. میتواند به اسهال کوتاهمدت یا سندرم روده تحریکپذیر (IBS) کمک کند. پرامید همچنین برای اسهال های مکرر یا طولانیمدت ناشی از بیماریهای روده مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و سندرم روده کوتاه استفاده میشود. قرص ضد اسهال لوپرامید از آن دسته از قرصهایی است که برای اسهال و استفراغ تجویز میشود. این دارو با کند کردن حرکات شدید روده باعث توقف اسهال میشود. - قرص ضد اسهال بیسموت ساب سالیسیلات
قرص ضد اسهال بیسموت ساب سالیسیلات که بیشتر با نام تجاری آن Pepto-Bismol شناخته میشود، یک داروی معمول برای افراد مبتلا به اسهال است و بهصورت قرصهای جویدنی، کپسول یا مایعات در دسترس است.این دارو با کاهش میزان جذب مایعات روده عمل میکند. بیسموت ساب سالیسیلات همچنین دارای خواص ضد اسیدی است که به حالت تهوع، سوزش سر دل و ناراحتی معده کمک کند.
استفاده از این دارو میتواند به طور موقت باعث تیرهشدن مدفوع یا زبان فرد شود. اما اگر این اتفاق افتاد نگران نباشید. معمولاً چند روز پس از قطع قرص ضد اسهال بیسموت ساب سالیسیلات علایم از بین میروند. همچنین این دارو برای کودکان زیر ۱۲ سال و کودکانی که علائم آنفولانزا دارند منع مصرف دارد. این دارو را زیر نظر پزشک و طبق دستور تجویزی او باید استفاده کنید. اگر بعد از استفاده این دارو کمکی به درمان اسهال شما نکرد باید مجدداً به پزشک مراجعه کنید. - پوسته اسفرزه
این دارو برای درمان اسهال خفیف کاربرد دارد و جزوه داروهای بدون نیاز به نسخه است. مکانیزم این دارو نوعی فیبر است که با جذب آب در روده در کاهش اسهال مؤثر است. این دارو در دسته داروهای پودری عرضه میشود. برای استفاده از پوسته اسفرزه باید مقداری از پودر را با آب رقیق کنید و سپس آن را مصرف کنید. - قرص ضد اسهال سیپروفلوکساسین
قرص ضد اسهال سیپروفلوکساسین در دسته آنتیبیوتیکها قرار دارد و برای درمان عفونتهای باکتریایی از آن استفاده میشود. با مصرف این قرص ضد اسهال باید علائم بیماری مثل اسهال درمان شود. مصرف این قرص ضد اسهال عوارض جانبی خاصی ندارد؛ اما ممکن است برای بعضی افراد عوارضی مثل حالت تهوع، سرگیجه، سردرد و مشکلاتی در خواب ایجاد کند. - قرص ضد اسهال یدوکینول
قرص ضد اسهال یدوکینول داروی ضد عفونت محسوب میشود. از این دارو برای درمان عفونتهای رودهای که منشأ انگلی دارد استفاده میشود. افرادی که مشکلات کبدی دارند نباید از این قرص ضد اسهال استفاده کنند. این دارو را باید طبق نظر پزشک استفاده کنید و برای مشاهده نتیجه بهتر بعد از غذا میل کنید.
موارد منع مصرف قرص ضد اسهال چیست؟
- کسانی که هر یک از شرایط زیر را داشته باشند نباید قرص ضد اسهال را استفاده کنند.
- اگر دلیل ایجاد اسهال وجود باکتری یا انگل در دستگاه گوارش شما باشد مصرف این قرصها کمکی به درمان اسهال شما نمیکند و حتی ممکن است اوضاع را وخیمتر کند.
- استفاده از قرصهای ضد اسهال که معرفی کردیم برای کودکان زیر دو سال منع مصرف دارد مگر اینکه با دستور پزشک بخواهید استفاده کنید.
- درصورتیکه به هر یک از قرصهای ضد اسهال حساسیت یا واکنش آلرژیک نشان دادید سریعاً مصرف دارو را متوقف کنید.
- اگر نشانههایی از تب در بدن خود احساس کردید هرگز قرص ضد اسهال را استفاده نکنید.
سخن آخر
از آن جایی که اسهال بیماری است که بر روی دستگاه گوارش تأثیر میگذارد درمان آن بسیار مهم است. ما در این مقاله درباره عواملی که باعث ایجاد اسهال میشود و راههای کنترل آن صحبت کردهایم و در ادامه چند قرص ضد اسهال را به شما معرفی کردهایم. اگر شما قرص ضد اسهالی میشناسید که ما در این مطلب از قلم انداختهایم خوشحال میشویم آن را معرفی کنید.
این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.