
بهترین مکمل منیزیم چیست؟
شاید تا به حال نام مکمل منیزیم را زیاد شنیده باشید. اما مکمل منیزیم چیست و چه انواعی دارد؟ مکمل منیزیم در دسته داروهای خوراکی قرار دارند که منیزیم موجود در آنها برای جذب بهتر در بدن فرآوری شده اند. انواع بسیار زیادی از مکملهای منیزیم وجود دارند. منیزیم اکساید، منیزیم لاکتات و منیزیوم سولفات شناخته ترین اشکال مکملهای منیزیم است. در این مطلب از داروخانه آنلاین دارودراگ ما به تعریف کامل مکمل منیزیم و بررسی کاربرد آن خواهیم پرداخت.
اما پاسخ دقیق به این سوال که مکمل منیزیم چیست به شناخت ماده معدنی منیزیم و تاثیرات آن بر بدن نیاز دارد. منیزیم تاثیرات گسترده و گوناگونی بر بدن دارد. کاهش التهاب که بر بهبود شرایط بسیاری از بیماریهای قلبی،تنفسی، دیابت و برخی سرطانها اثر بخش است. همچنین فقر منیزیم در دراز مدت به علت کاهش جذب ویتامین دی و کلسیم به پوکی استخوان میانجامد.
منیزیم داخل وریدی یا تزریقی نیز در درمان بیماریهایی مانند اکلامپسی در دوران بارداری و حملات شدید آسم استفاده می شود. منیزیم همچنین عنصر اصلی بسیاری از آنتی اسیدها و ملینها است.
مکمل منیزیم
ضرورت استفاده از مکمل منیزیم چیست؟
کمبود شدید منیزیم به صورت طبیعی در افراد بسیار نادر است. اما بسیاری از افراد در طول زندگی خود با شرایطی روبهرو میشوند که به استفاده از مکملهای منیزیم نیاز پیدا میکنند. این شرایط شامل موارد زیر است.
اختلالات اسکلتی عضلانی، دیابت نوع دوم، بیماریهای قلبی و عروقی، برخی سرطان ها، مشکلات سیستم ایمنی و شرایط عصبی، مانند افسردگی و زوال عقل.
اگر از داروهای دکس لانسوپرازول (دکسیلانت)، اس امپرازول (نکسیوم)، لانسوپرازول (پریواسید)، امپرازول (پریلوسک، زیگرید)، پانتوپرازول (پروتونیکس)، و رابپرازول (آسیفکس). اگر هر یک از این داروها را به صورت طولانی مدت مصرف میکنید، بهتر است به صورت دورهای با آزمایش خون سطح منیزیم خود را نیز بسنجید، زیرا در مواردی استفاده از این داروها عوارضی همچون کاهش منیزیم را نشان داده است.
ضرورت استفاده از مکمل منیزیم
کاربرد مکمل منیزیم چیست؟
به زبان ساده منیزیم باعث تولید ویتامین دی فعال در بدن میشود. این فرایند به این صورت اتفاق میافتد که در کبد آنزیمی به نام هیدروکسیلاز-۲۵ وجود دارد. کار اصلی این آنزیم تبدیل اشکال مختلف ویتامین دی به ویتامین دی هیدروکسی-۲۵ است. این شکل از ویتامین دی در کلیه توسط آنزیم آلفا هیدروکسیلاز به ویتامین دی فعال تبدیل میشود.
بیشتر بخوانید: کمبود ویتامین دی باعث جه عوارضی در بدن میشود؟
منابع زیادی برای دریافت ویتامین دی خوراکی وجود دارد اما تنها شکل از ویتامین دی که برای بدن قابل استفاده است ویتامین دی فعال نام دارد که توسط دو آنزیم یاد شده تولید میشود.
اما در این بین نقش مکمل منیزیم چیست؟ منیزیم مستقیما بر تولید و نحوه عملکرد این آنزیمها تاثیر میگذارد. منیزیم همچنین آنزیم هیدروکسیلاز-۲۴را تنظیم می کند، بدن با استفاده از این آنزیم ویتامین دی فعال بیش از حد بدن را غیر فعال کرده و ار رسوب آن در بافتها و شریانها جلوگیری میکنند.
منیزیم همچنین به انتقال ویتامین دی در خون کمک میکند، در عین حال، حفظ سطح کافی از ویتامین دی در بدن به صورت متقابل به منیزیم کمک می کند تا به فعالیتهای مفید خود در بدن ادامه داده و آنها را با دقت و تاثیرگذاری بیشتری انجام دهد.
تحقیقات پزشکی بر روی فواید ترکیبی ویتامین دی و منیزیم در جهان هر روز بیشتر به تاثیرات استفاده همزمان از این دو ماده بر ایمنی بدن، قدرت و طول عمر عضلات، سلامت قلب و استخوانها پی میبرد.
پیامدهای فقر منیزیم و عدم استفاده از مکمل منیزیم چیست؟
کمبود منیزیم به طور مستقیم میتواند منجر به اسپاسم و گرفتگی عضلانی شود. منیزیم پایین همچنین باعث ایجاد یا افزایش دردهای میگرنی (چطور بفهمیم میگرن داریم و درمان آن) میگردد. علاوه بر این فقر منیزیم همان طور که توضیح داده شد در نهایت به فقر یکی از ضروریترین ویتامینهای مورد نیاز بدن، یعنی ویتامین دی میانجامد. سطح پایین ویتامین دی میتواند منجر به ضعف و یا تحلیل عضلانی، زوال عقل، تخریب عصبی و پوکی استخوان شود. خطر ابتلا به اختلالات متابولیک و بیماریهای قلبی عروقی از دیگر عوارض کمبود ویتامین دی در درازمدت است.
انواع مکمل منیزیم چیست؟
مکملهای منیزیم بسیار فراوان هستند و متناسب با نیازهای مختلف بدن تولید میشوند. با شناخت دقیق از این انواع میتوانید مکمل مورد نیاز برای اختلال مورد نظر خود را پیدا کنید. البته لازم به ذکر است مانند هر فرآوردی بهداشتی درمانی دیگر در نهایت برای دریافت مکملهای منیزیم نیز بهتر است با ابتدا پیش از هر تصمیمی با پزشک خود مشورت کنید.
منیزیم اکساید:
منیزیم اکساید در عموم موارد برای رفع دردهای شکمی ناشی از نفخ و یبوست به کار میرود و به دلیل توان جذب پایین برای کسانی که نیاز به افزایش سطح منیزیم خون در زمان کوتاه دارند، توصیه نمیشود.
منیزیم کلراید:
کلرید منیزیم مانند اکسید منیزیم هم برای تسکین دردهای سر معده و رفلاکس به کار میرود و هم در مواردی استفاده موضعی از آن برای التیام دردهای عضلانی تجویز میشود.
منیزیم لاکتات:
این مکمل غذایی سطح جذب پایینی دارد اما در عوض یکی از مکملهای منیزیم است که با کمتر دارویی اختلال ایجاد میکند. همچنین برخی افراد به بسیاری از مکملهای منیزیم حساسیت نشان میدهند اما عموما به منیزیم لاکتات حساسیت نشان نمیدهند.
موارد مغذی برای بدن
منیزیم سولفات:
سولفات منیزیم با نام تجاری نمک اپسوم اغلب برای درمان استرس و درد عضلات مصرف میشود. برای استفاده از این نمک ابتدا باید آن را در آب حل کنید.
منیزیم گلیسینات:
گزارشات متعددی مبنی بر تاثیر گذاری این مکمل منیزیم بر کاهش بیخوابی، استرس و افسردگی وجود دارد. محققان بر این باوردند که این ماده با پایین آوردن دمای کلی بدن شرایط خواب و آسودگی را شبیه سازی میکند.
منیزیم سیترات:
منیزیم سیترات به آسانی در آب حل میشود از این رو جذب بالایی در بدن خواهد داشت این مکمل عمدتا برای افزایش سریع سطح منیزیم و همچنین درمان یبوست استفاده میشود.
منیزیم مالات:
منیزیم مالات بیشترین سطح جذب در بدن را دارد و برای افزایش منیزیم محلول در خون بسیار مناسب است و همچنین اثرات ملین آن بسیار کمتر است.
روش مصرف انواع مکمل منیزیم چیست؟
مکمل منیزیم دارای سه روش مصرف متفاوت است. وریدی، خوراکی و موضعی.
استفاده از مکمل منیزیم به شیوه وریدی قدرت و سرعت جذب بسیار بالایی دارد از این رو باید به تجویز و تحت نظارت پزشک صورت پذیرد.
مکملهای خوراکی منیزیم در دو شکل قرص و پودر در دسترس افراد قرار میگیرد. بهتر است مکملهای خوراکی منیزیم با آب فراوان و نزدیک به وعدههای غذایی خصوصا صبحانه مصرف گردد. البته استفاده از مکملهای خوراکی منیزیم در هر زمانی ممکن است پس اگر دچار حساسیت شدید و یا در ساعاتی از روز احساس نیاز به مصرف دارو کردید، میتوانید در ساعتهای مختلف از این مکملها استفاده کنید.
روش دیگری نیز برای استفاده از منیزیم وجود دارد. روش موضعی به دو منظور کاهش درد و گرفتگی عضلات و در موارد آرایشی بهداشتی برای آبرسانی به پوست و حساسیت زدایی از آن به کار میرود.
روش مصرف متناسب با بدن و مشخصات شخص
دلیل استفاده کنترل شده از مکمل منیزیم چیست و میزان مصرف استاندارد چقدر است؟
مصرف بی رویه از مکملهای منیزیم میتواند فرد را دچار اختلالات گوارشی، بی نظمی ضربان قلب، سوزش عضلات و واکنشهای آلرژیک کند. پس در نظر داشته باشید در انتخاب نوع و میزان مصرف مکملهای منیزیم با پزشک خود مشورت کنید. اما میزان استاندارد استفاده از منیزیم در جدول زیر بر حسب میلی گرم قرار داده شده است.
کلام پایانی
تحقیقات نشان میدهد بسیاری از مردم دنیا به صورت روزانه میزان مناسب و کافی منیزیم دریافت نمیکنند. کمبود منیزیم میتواند باعث بروز اختلالات مختلفی گردد. گنجاندن مواد غذایی حاوی منیزیم میتواند در بهبود سطح منیزیم بدن افراد تاثیر گذار باشد. اما در مواردی به علت ضرورتهای پزشکی و بهداشتی افراد میبایست از مکملهای منیزیم استفاده کنند. متخصصان با توجه به نیاز فرد و همچنین با توجه به تداخلات دارویی و بررسی نشانههای آلرژیک افراد یکی از انواع این مکملها را به مراجعان خود پیشنهاد میکنند. پس کنترل میزان منیزیم بدن خود را در آزمایشات دورهای فراموش نکنید.

این مطلب توسط تیم مجله سلامتی دارودراگ تهیه و تنظیم شده است.
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت دارودراگ مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.